Το Γραφειο

Το δικηγορικό γραφείο Σφυρής & Συνεργάτες λειτουργεί και προσφέρει υψηλής ποιότητας νομικές υπηρεσίες από το έτος 2001. Ο ιδρυτής του Γιώργος Σφυρής με τη συνεισφορά ειδικευμένων συνεργατών του παρέχει τις καλύτερες δυνατές νομικές υπηρεσίες, την ποιότητα των οποίων εγγυώνται τόσο η σφαιρική ακαδημαϊκή κατάρτιση, όσο και η αδιάλειπτη ενημέρωση και επιμόρφωση του ιδίου και των συνεργατών του στην εξελισσόμενη νομική επιστήμη.

 


ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Γιώργος Σφυρής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Ακολουθώντας τις νομικές του καταβολές, σπούδασε και έλαβε το πρώτο του πτυχίο από το Νομικό τμήμα της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1992. Στη συνέχεια, εξειδικεύοντας την ακαδημαϊκή του καριέρα, έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο νομικών σπουδών (LL.M) από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, (THE UNIVERSITY OF EDINBURGH), με ειδίκευση στο Εταιρικό, Διεθνές Εμπορικό, Διεθνές Ναυτικό Δίκαιο και στη Διεθνή Εμπορική Διαιτησία, μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ, (THE UNIVERSITY OF SURREY), με ειδίκευση στα οικονομικά των επιχειρήσεων και τέλος πιστοποιητικό επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης  στο Φορολογικό Δίκαιο από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο πλαίσιο των πολυετών αυτών σπουδών του και ακαδημαϊκών ενασχολήσεων έχει εκπονήσει σειρά εργασιών και μελετών, ενώ το 2000 δημοσιεύτηκε από την Ελληνική Ένωση Ναυτικού Δικαίου η μονογραφία του, με τον τίτλο “Hague Visby Rules vs Hamburg Rules”, η οποία αποτελεί μία ευσύνοπτη συγκριτική μελέτη των κανόνων της Χάγης και του Αμβούργου για το ζήτημα ευθύνης του μεταφορέα. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικές νομοτεχνικές και διαιτητικές επιτροπές στο χώρο του αθλητισμού και του Υπουργείου Ανάπτυξης και είναι νομικός σύμβουλος σε πολυεθνικό όμιλο επιχειρήσεων που δραστηριοποιείται στο χώρο της διαφήμισης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ συνεργάζεται με επιτυχημένα και γνωστά στους κλάδους του Ποινικού, Αστικού και Δικονομικού Δικαίου δικηγορικά γραφεία. Από το 2001 λειτουργεί αυτόνομα το δικηγορικό του γραφείο στην Αθήνα με την επωνυμία Σφυρής & Συνεργάτες.

 

Η Αργυρώ Μαργέτη γεννήθηκε στα Μέγαρα το 1980. Σπούδασε στο Νομικό τμήμα της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2009 φοίτησε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών λαμβάνοντας πιστοποιητικό επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στο Φορολογικό Δίκαιο. Έχει συνεργαστεί με εξειδικευμένα στο Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας δικηγορικά γραφεία, έχει διατελέσει νομική σύμβουλος σε μεγάλο εκδοτικό όμιλο επιχειρήσεων ΜΜΕ και επιστημονικός συνεργάτης μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Από το έτος 2005 μέχρι σήμερα συνεργάζεται με το δικηγορικό γραφείο Σφυρής & Συνεργάτες.


ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το γραφείο παρέχει νομικές υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα του Αστικού, Ποινικού και Δημοσίου Δικαίου, ιδίως σε θέματα και διαφορές που σχετίζονται και αφορούν τη Δικαστική Επίλυση Διαφορών, το Εμπορικό & Εταιρικό Δίκαιο, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο & Εμπόριο, το Εργατικό Δίκαιο, το Δίκαιο Κεφαλαιαγοράς, το Οικονομικό Ποινικό Δίκαιο, την Εκμετάλλευση Ακίνητης Περιουσίας, το Φορολογικό Δίκαιο, το Αθλητικό Δίκαιο και το Δίκαιο ΜΜΕ.

 


ΤΟ BLOG

Οι ανάγκες επικοινωνίας που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες και ιδίως το διαδίκτυο, απετέλεσε την αιτία ανάρτησης του παρόντος προσωπικού ιστολογίου (blog) του γραφείου Σφυρής & Συνεργάτες, που στόχο έχει τη λειτουργία ενός αξιόπιστου καναλιού διάδοσης σημαντικών και επίκαιρων νομικών κειμένων, αλλά και ανταλλαγής απόψεων επάνω σε θέματα της επικαιρότητας.